Login

FR-IX Folder

FR-IX Infrastructuur
De FR-IX organisatie en gebruikte technieken zijn gericht op een zo hoog mogelijke beschikbaarheid van de infrastructuur. De kernonderdelen van het FR-IX platform worden 24 x 7 x 365 gemonitord vanuit ons Network Operations Center - NOC.
Via de aansluiting op het FR-IX platform krijgt u een keur aan mogelijkheden. Op de FR-IX Marktplaats koopt u eenvoudig breedbanddiensten in bij dienstenleveranciers naar keuze. Door het EU-Open partnerschap van de FR-IX kunt u ook diensten afnemen bij aanbieders op de marktplaatsen van de GN-IX, de ZOD-IX, R-IX, EFX en de NDIX. Via ons netwerk kunt u veilige prive verbindingen opzetten met andere organisaties. Doordat data niet over het onveilige internet wordt verzonden heeft dit enorme voordelen ten aanzien van veiligheid en betrouwbaarheid.

FR-IX Connect is de verzamelnaam waaronder we infrastructuur en diensten aanbieden. Via FR-IX Connect kunt u profiteren van alle FR-IX diensten, via 1 stekker.

De verschillende mogelijkheden van FR-IX Connect voor uw organisatie staan hieronder nader beschreven.


FR-IX Connect Glasvezel
In Leeuwarden kunnen we uw locaties aansluiten via ons eigen glasvezelnetwerk, daarbij kunt u kiezen uit verschillende snelheden, vanaf 10Mb tot en met 10Gb. FR-IX levert uw verbinding op inclusief netwerkapparatuur en door u gewenste configuratie. Daarnaast is het mogelijk om een "Managed Dark Fiber" aan te schaffen. Hiermee bepaalt u, aan de hand van door uw organisatie gekozen apparatuur, zelf welke snelheid u wenst te implementeren.

Buiten Leeuwarden kunnen we u aansluiten via de glasvezelnetwerken van bijvoorbeeld KPN. De tarieven hiervoor zijn afhankelijk van de te overbruggen afstand, graafkosten etc.

FR-IX Connect Datacenter
Als uw organisatie een verbinding heeft met een van de datacenters waar het FR-IX platform beschikbaar is kunnen we u waarschijnlijk eenvoudig aansluiten. Door middel van een inpandige patch, via koper of glasvezel, kunt u meteen worden verbonden met de FR-IX Marktplaats. U kunt dan meteen profiteren van alle voordelen van de FR-IX.

FR-IX Connect IP VPN
Kleinere tot middelgrote locaties kunnen worden gekoppeld via het FR-IX IP VPN platform. Dit platform is ook zeer gechikt om uw hoofdlocatie bereikbaar te maken voor nevenvestigingen. Het aantal gelijktijdige gebruikers op een vestiging bepaalt wat voor verbinding noodzakelijk is voor het maken van de verbinding.
FR-IX – Connecting Organisations